Kennel "vd Zilverstroom"
Hollandse Herdershond Ruwhaar
kennel van de zilverstroom Hollandse herdershond ruwhaar
Pups

                                                                                                       - Ons 'dozijn' 2000 -

Onze pups worden in huis geboren en groeien op in onze woonkamer waar ze
gewend raken aan de huiselijke geluiden zoals stofzuiger, TV, deurbel etc.

In deze eerste weken verwachten wij niet teveel bezoek maar als ze zo’n 3 weken oud zijn is iedereen welkom. De pups gaan dan meer van hun omgeving waarnemen en wij vinden het heel belangrijk dat ze dan gaan kennismaken met andere mensen, honden e.d. Ook “lenen” wij de kinderen uit de buurt om met ze te spelen.

Met 6 weken gaan we naar de dierenarts en krijgen ze hun eerste puppy-enting en check-up. Ze krijgen dan ook een Europees Dierenpaspoort. De pups worden vanaf de 2e week regelmatig ontwormd.

Daarna gaan we met onze jonge ruwhaartjes op pad,. We bezoeken het winkelcentrum, tuincentrum etc. om ze al zoveel mogelijk kennis te laten maken met de “buitenwereld”.

De pups worden op de leeftijd van 6 à 7 weken gechipt en krijgen dan een officiële stamboom van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland.

De ouderdieren voldoen aan de eisen van het fokregelment en het nest wordt gefokt volgens de regels van de Nederlandse Herdershonden Club.

Als de pups naar hun nieuwe baasjes gaan wordt het koopcontract en de eigendomsoverdracht getekend en krijgt de nieuwe eigenaar het Europees Dierenpaspoort mee en de stamboom (als die al aanwezig is).
Elke pup krijgt een informatiemap met “hoe en wat de eerste weken”.

Verder krijgen ze een puppy-pakket mee met daarin een nestlap, een speeltje en voldoende voer voor de eerste tijd. Het is belangrijk dat de pups de eerste  weken hetzelfde voer krijgen als bij de fokker.

Ook als de pups het "ouderlijk" nest hebben verlaten kunt u voor advies en vragen altijd bij ons terecht.

 

- "aan tafel" -